Taxatie

De meeste taxaties vinden plaats in verband met de financieringsaanvraag voor je nieuwe huis. Ondanks de inbreng van spaargeld zul je voor een gedeelte van de koopsom een hypotheek moeten afsluiten. Aan de hand van een onafhankelijke taxatie kan de bank beoordelen of de gewenste lening verantwoord is en in verhouding staat tot de marktwaarde van de woning.

Tjerk Dijkstra is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen (NVM) als Register Makelaar-Taxateur (RMT) en ingeschreven bij VastgoedCert en als Register Taxateur (RT) bij het NRVT (Nederlands Register voor Taxateurs) en voldoet zo als lid van de TaxateursUnie aan alle eisen om een gevalideerd taxatierapport te mogen uitbrengen.
 
De TaxateursUnie valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van de aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Een goede taxatie speelt een grote rol bij het nemen van beslissingen. Daarom gaan wij uiterst zorgvuldig te werk. Allereerst onderwerpen we de woning aan een uitgebreide expertise. We kijken naar de locatie, technische staat, staat van onderhoud en alle andere aspecten die een rol kunnen spelen bij de waardebepaling. Als register makelaar-taxateur, NVM-makelaar en lid van de TaxateurUnie beschikken wij over de verkoopgegevens van soortgelijke panden in en buiten de regio. Deze informatie kan heel belangrijk zijn bij het bepalen van de waarde van uw woning.

Als u ons belt voor een taxatieopdracht, kunt u op korte termijn een uitgebreid, goed onderbouwd en doortimmert taxatierapport tegemoet zien. Wij maken, indien van toepassing, zelf de afspraak met de verkopend makelaar.

Onze taxatie kan worden gebruikt voor:
-het verkrijgen van inzicht in de waarde van een woning t.b.v. een aankoop- of verkoopbeslissing
-een hypotheekaanvraag
-een meningsverschil met de gemeente over de WOZ-beschikking
-een scheiding en boedelverdeling
-een nalatenschap i.v.m. successierechten
-een geschil in opdracht van de rechtbank


Deskundigheid en marktkennis zijn sleutelwoorden als het gaat om een kwalitatief goede waardebepaling. Op dit gebied hebben wij, met meer dan 20 jaar ervaring, een uitstekende reputatie opgebouwd. Om tot het juiste waardeoordeel te komen beschikken wij als NVM Makelaar tevens over een uitgebreid uitwisselingssysteem met alle gegevens van vergelijkbare (verkochte) woningen. 

De kosten.
Wij rekenen voor een gevalideerd taxatierapport (voor o.a. een hypotheek) een vaste prijs van € 465,= incl.btw. Voor een taxatierapport waarbij rekening moet worden gehouden met een verbouw, rekenen wij een vaste prijs van € 495,= incl.btw.
 

Woning van de maand